18:30

Hedemora BoIS

Referat: Horndals IF - Hedemora BoIS

Horndals IF - Hedemora BoIS 2-5 (1-2)

Onödig förlust mot Hedemora i höstpremiären. Vi var egentligen inte sämre än våra motståndare som helhet men gjorde återigen för många misstag som gjorde att bägaren rann över till Hedemoras favör.

Mål emot oss efter drygt 2 minuters spel i början av båda halvlekarna var ett bevis på att vi inte riktigt var med i matchen från början. Återigen sårade våra motståndare oss i omställningar där vi inte riktigt hann med att ta djupet. Tror det mesta sitter i snacket, eller rättare sagt snacket som inte riktigt finns där trots att vi tjatar om det hela tiden.

I halvtid stod det 1-2 efter att ha legat under med 2 mål ganska tidigt i första halvleken. Målgörare för oss till 1-2 blev Jimmy Johansson som säkert dundrade in en straff efter att motståndare agerat handboll i straffområdet.

Trots att vi tog över mer och mer i slutet av första halvlek och Hedemoragrabbarna såg mer och mer trötta ut drog det ändå iväg igen åt fel håll i andra halvlek. Mest på kontringar emot oss som vi tyvärr bevisligen fortfarande har svårt med. Magnus Sjöström hann sedan fastställa slutresultatet till 2-5 på en snabbt slagen frispark direkt i mål som inte motståndarna var med på. Vi avslutade iallafall matchen på ett positivt sätt. Det tar vi med oss till nästa match.

Hade tyvärr även en del förhinder till denna match även om vi ställde upp med ett helt OK lag. Tyvärr även lite skador också vilket gjorde att vissa uttagna spelare inte spelade så mycket eller inte alls. Robin Strandberg t.ex. som kände av en ljumsksträckning från den senaste träningen.

Noterbart att nyförvärven Martin Ekberg och Simon Andersson gjorde sin fösta match i Horndalströjan. Välkomna till Hornvalley Kickers grabbar!!!

Nu har vi även en del nya spelare och skapar konkurrens vilket kan göra situationen bättre och bättre. Det är även en hel del spelare på träningarna just nu också vilket är riktigt kul. Det blir bättre kvalitet, tempo med mera. Vill man vara med och tampas om en plats är det till att dyka upp på någon träning och bidra med sitt. Förstår att man kanske inte kan dyka upp på varje träning men vissa kan nog bidra lite mer än man gör idag även om det som sagt börjar se bra ut.

Vi skippar dock morgondagens träning då flera har lite känningar. Nästa träning nu på torsdag, en lugn sådan inför fredagens hemmamatch mot Islingsby. Senast på torsdagens träning vill jag veta om man kan vara med på fredagens match eller inte!